Jesteś tutaj: Strona główna :: Efekty Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa – PODPROGRAM 2018

Aktualności

Efekty Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa – PODPROGRAM 2018

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Wsi Bartodzieje z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy Bankiem Żywności w Radomiu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2018 – czerwiec 2019.

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 162 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • o 7,73494 ton żywności;
  • o 810 paczek żywnościowych;
  • o –  posiłków;