Jesteś tutaj: Strona główna :: PODPROGRAM 2019 – efekty

Aktualności

PODPROGRAM 2019 – efekty

Stowarzyszenie ma Rzecz Rozwoju i Promocji Wsi Bartodzieje z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2020 – wrzesień 2020

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowany);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Pomoc żywnościowa trafiła do 173 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.

  1. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 8,88359 ton żywności;
  • 865 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków;
  1. W ramach Podprogramu 2019 dla 173 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
  • Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 18 uczestników
  • Żywieniowo – dietetyczne 1 spotkań dla 18 uczestników
  • Kulinarne – 1 spotkanie dla 18 uczestników
  • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 18 Uczestników